Totul despre hemoroizi interni

Exista doua tipuri de hemoroizi: hemoroizi interni si hemoroizi externi.

Hemoroizii interni

Hemoroizii interni pot aparea atunci cand exista o presiune crescuta in venele hemoroidale interne. Aceasta presiune suplimentara poate duce la simptome cum ar fi disconfortanal si sange rosu aprins pe scaun sau pe hartia igienica. Factorii care pot creste riscul unei persoane de a dezvolta aceasta afectiune, si anume hemoroizi, includ obezitatea si o dieta saraca in fibre. Strategiile de tratament implica, de obicei, schimbarile de dieta si tranzitului intestinalmodificate. In cazul in care aceste modificari nu amelioreaza simptomele, chirurgia poate fi recomandata.

Ce sunt hemoroizii interni?

Termenul de „hemoroizi” se refera la o stare in care venele din jurul anusului sau rectului inferior sunt umflate sin inflamate. Mai multe grupuri vene ce incoanjoara rectul si anusul sunt cunoscute ca vene hemoroidale externe. Dupa cum sugereaza si numele, hemoroizii interni afecteaza venele hemoroidale interne.

Asa cum am mentionat, hemoroizii interni sunt cauzati de cresterea presiunii in venele hemoroidale interne. O serie de conditii poate creste presiunea in venele hemoroidale interne. Acestea includ: sarcina, imbatranire, constipatie sau diaree cronice, ciroza, obezitate, dieta saraca in fibre.

Simptome hemoroizi interni

Cea mai comuna manifestare a hemoroizilor interni este sangele rosu aprins de pe hartia igienica sau in vasul de toaleta. Alte simptome pot include: disconfort anal, durere.

Durerea nu este o manifestare comuna a hemoroizilor interni. Cu toate acestea, un hemoroid intern poate sa iasa prin anus in afara corpului, devenind iritat si dureros. Acest lucru este cunoscut ca un hemoroid proeminent. Daca nu este tratat, un hemoroid intern proeminent poate ramane in afara anusului. In acest caz, persoanele se pot plange de murdarie constanta pe lenjeria de corp.

Diagnostic hemoroizi interni

In scopul de a diagnostica hemoroizii interni, medicul specialist va incepe pin a afla mai multe informatii cu privire la istoricul medical, urmat de un examen fizic. De asemenea, acesta poate recomanda anumite teste. Evaluarea mai atenta a rectului pentru hemoroizii interni necesita un examen cu un anoscop- un tub gol luminat, util pentru vizualizarea hemoroizilor interni, sau un proctoscop, util pentru examinarea mai detaliata a intregului rect.

Pentru a exclude alte cauze ale sangerarii, medicul poate examina rectul si colonul, cu sigmoidoscopie sau intreg colonul prin colonoscopie. Sigmoidoscopia si colonoscopia sunt procedee care presupun, de asemenea, utilizarea unor tuburi flexibile introduse prin rect.

Pentru majoritatea oamenilor, simptomele de hemoroizi interni se amelioreaza dupa cateva zile, in caz contrar, este recomandata chirurgia.