Statiunea Mamaia – perla litoralului romanesc

Statiunea Mamaia a fost inaugurata in anul 1906,  fiind la vremea aceea locul unde personalitatile si oamanii cu stare din Romania isi petreceau zilele de vacanta. In scurt timp, statiunea Mamaia a devenit un succes turistic , autoritatile  acelor vremuri construind chiar si o linie de cale ferata ce facea legatura dintre Constanta si statiunea Mamaia.

Pe masura ce timpul a trecut statiunea Mamaia a ramas pe locul intai in topul statiunilor de pe litoralul romanesc  atat ca numar de turisti ce viziteaza anual statiunea dar si  ca nivel de modernizare , posibilitati de cazare si distractie.

Putem afirma fara regrete ca in ultimii ani statiunea Mamaia seamana din ce in mai mult cu statiunile din occident.  Acum vei intalni pe straziile statiunii numerosi palmieri ce iti dau senzatia ca te afli pe o insula …departe de Romania,  iti va fi foarte greu sa alegi din multitudinea de restaurante, gasesti acum in Mamaia si locuri unde poti manca daca dispui de un buget redus , dar si restaurante de lux care te rasfata cu preparate exotice.

Posibilitatile de cazare sunt numeroase :  persoanele care au alocat pentru concediu sau vacanta sume modeste de bani se pot caza la particulari in Constanta (in apropierea intrarii in statiune) , iar pretentiosii pot alege dintre hotelurile all inclusive din Mamaia, de 4 sau 5 stele aflate foarte aproape de tarmul marii.

Plaja statiunii se desfasoara pe o lungime de 10 kn, nisipul este deosebit de fin , iar gradul de inclinare a tarmul este unul mic, fiind astfel locul perfect unde sa iti aduci copiii. Poti inchiria un sezlong si o umbrela si daca esti aventurier din fire iti poti creste nivelul adrenalinei practicand diverse sporturi acvatice.

Daca te plictisesti de nisip si apa sarata poti petrece una dintre zile in parcul de distractii acvative Aqua Magic. Aici o sa gasesti o multitudine de metode de distractie, tot ce felul de topogane pentru toate varstele.

Cand se apropie seara statiunea se anima si mai mult si cluburile isi deschis portile , distractia fiind maxima pana dimineata la rasarit.