Spirulina: Beneficii Miraculoase Pentru Sănătate

Spirulina este o algă la modă, cu proprietăţi miraculoase. Conţine foarte multe minerale şi vitamine, dar nu-i lipsesc nici proteinele. Este recomandată de medicii naturişti ca un aliment-medicament în principal pentru bolile de ficat, de sânge şi de inimă. Spirulina stimulează imunitatea, are efecte anti-îmbătrânire şi combate diabetul.

Spirulina se vinde astăzi în farmaciile naturiste sub formă de capsule, comprimate, pulbere sau granule, fără prescripţie medicală. Este bine totuşi să se consulte opinia unui specialist înainte de începerea unui tratament cu spirulină, pentru a stabili doza zilnică recomandată.

Iată beneficiile principale ale spirulinei:

 

  • Spirulina slabeste . Mai mult de jumătate din structura spirulinei este compusă din proteine. Consumul de spirulină reduce semnificativ senzaţia de foame şi pofta de a gusta mereu „câte ceva”. Pentru slăbit şi menţinerea siluetei, se recomandă 2.8 g spirulină,  de 3 ori pe zi, timp de o lună.
  • Curăţă ficatul. Alga spirulina protejează ficatul şi ajută la regenerarea celulelor hepatice afectate. Este ideală în tratamentele pentru ciroză hepatică şi hepatite cronice. Spirulina elimină uşor toxinele produse de consumul excesiv de alcool şi medicamente. Se iau 8-10 comprimate, timp de o lună.
  • „Pansează” stomacul. Sprirulina uşurează digestia, scade acidul gastric excesiv, previne ulcerul gastric şi ameliorează funcţia întregului apart digestiv. Se vor lua câte 10-15 comprimate pe zi pentru afecţiunile stomacului.
  • Tratează anemia. Spirulina are toate Vitaminele B necesare în tratarea tuturor tipurilor de anemie. Face minuni mai ales în caz de anemie feriprivă, întrucât conţine mai mult fier chiar şi decât spanacul.  Se iau în acest caz 10 comprimate de spirulină pe zi, timp de o lună.
  • Scade tensiunea. Acizii graşi din spirulină îmbunătăţesc circulaţia sangvină, reduc tensiunea şi colesterolul rău. Hipertensivii pot lua 8-15 comprimate de spirulină pe zi, timp de o lună.
  • Îmbunătăţeşte vederea. Spirulina conţine vitamina A din belşug, contribuind astfel la protejarea vederii şi la prevenirea bolilor de ochi: miopa sau cataracta. Se recomandă 8-10 comprimate pe zi, timp de 30 de zile.

 

Efecte adverse tranzitorii pot apărea la câteva zile de la începerea tratamentului, caredispar în alte câteva zile: dureri de cap, oboseală, balonare sau diaree. Spirulina nu se ia de cei care urmează tratamente chimioterapice, nici pe perioada sarcinii sau alăptării.