Cum gasim un reparator bun pentru televizorul nostru?

In copilaria mea existau oameni aproape in fiecare comuna care traiau doar din reparatul televizoarelor. Mi-a luat ani bun sa imi dau seama ca pe buletinul vecinului nu scria Telecostica ci doar Costica. Devenise un personaj in comuna.

Erau oameni simpli, multi dintre ei neprofesionisti. Cel putin vecinul Costica facea multe dintre reparatiile televizoarelor „pe nimerite”, adica punea tensiune pe mai multe circuite sa vada care merge. De foarte multe ori strica televizoarele mai rau decat inainte insa pana la urma le da de cap.

Treptat, acesti oameni au disparut de la sate insa ii mai gasim la orase. Ideal ar fi sa avem o atentie sporita atunci cand vrem sa ne reparam televizoarele. Daca nea Telecostica isi asuma ca nu e profesionist, in ziua de astazi oamenii ascund acest lucru.

Din fericire, chiar daca nu se mai ocupa multa lume cu asta, exista firme serioase care repara televizoare LCD intr-un mod profesionist. Nu trebuie decat sa avem grija cand le cautam. In principiu, daca stam la oras, trebuie sa ne ghidam dupa doua lucruri.

In primul rand ar trebui sa incercam sa ne aducem aminte o persoana sau firma care se ocupa cu astfel de reparatii si de sediul careaia ne lovim zilnic in drumul spre scoala sau servici.

Daca ne aducem aminte de cineva ar trebui sa ii acordam un avantaj. Faptul ca il stim de mult timp inseamna ca acel om sau aceea firma are o activitate indelungata si nu ar fi putut sa o aiba decat prin seriozitate si profesionism.

Cu toate acestea avem nevoie sa ni se acorde o garantie. Atunci cand cineva iti garanteaza o lucrare, munca lui este responsabila. In caz contrar, pot fi momente in care atentia lui sa nu mai fie la standarde maxime.

Cele doua criterii nu ar trebui sa fie singurele. Atunci cand avem mai multe optiuni trebuie sa luam in calcul si alte aspecte cum ar fi sediul. Un sediu mare si neaglomerat poate indica faptul ca firma ori reparatorul isi ia in serios activitatea si vrea sa o dezvolte si sa o faca profitabila.

Aceasta ambitie, absolut normala, responsabilizeaza, iar firma nu isi permite sa faca pasi gresiti, mai ales la inceput. Fiecare astfel de pas poate cost mult la capitolul imagine, lucru care poate incetini dezvoltarea afacerii.

Daca putem obtine recomandari de la prieteni atunci ar trebui sa tinem cont de ele. Evident, nu ar trebui sa ne oprim neaparat la prima recomandare ci sa exploram piata.
Dupa ce am ales persoana sau firma care sa ne repare televizorul, ar fi important sa cerem o estimare de pret. Daca nu ni se poate acorda pe loc, atunci ar trebui sa precizam ca dorim sa ni se faca cel mai tarziu inainte de a se face reparatiile.

Uneori reparatiile pot fi foarte costisitoare si se pot ridica pana aproape de valoarea unui televizor asemanator dar nou. Evident ca pretul estimat poate fi putin mai mare insa nu ne putem trezi cu un pret dublu fata de cel estimat de noi sau chiar mai mare decat un televizor nou.