Hai sa ne mintim ca sa nu ne suparam

În urmă cu câteva zile, i-am spus unei tipe că nu-i vine bine deloc ținuta pe care și-a ales-o în acea zi. Pur și simplu nu s-a îmbrăcat bine. Haine prost alese și culori asortate după cum bătea vântul, nu intru în detalii pentru că nu asta contează. I-am spus asta cu toată sinceritatea și cu intenția de a o face să înțeleagă că a fost prost inspirată atunci când și-a ales hainele din garderobă. Nu o avantajea deloc modul în care s-a îmbrăcat și nu m-am gândit niciun moment să o spun din răutate, ba chiar din prietenie. Am crezut că va înțelege și că a doua zi lucrurile se vor îndrepta.

Este vorba despre o femeie pe care, atunci când a fost cazul, am complimentat-o în privința hainelor alese, i-am spus când mi-a plăcut cum s-a asortat, sau cât de bine o pun în evidență anumite ținute. De fiecare dată s-a simțit bine și mi-a mulțumit. Îmi place să-i spun unei femei când se îmbracă bine și o fac doar atunci când chiar se întâmplă asta. Pentru ele contează mult asta și le prinde bine să știe când sunt apreciate.

Ceva mai târziu, am aflat că și alții șușoteau și cârcoteau, pe la spate, pe seama modului în care tipa și-a tras țoalele pe ea, dar nimeni nu i-a spus asta în față, ci au preferat să o bârfească și să-i dea impresia că totul este în regulă.

Ce credeți că s-a întâmplat mai apoi? Tipa s-a simțit lezată și jignită de afirmația mea, mi-a zis că nu contează ce cred eu despre modul în care se îmbracă ea și a continuat să poarte aceleași haine și în următoarele două zile, asta spre marea bucurie a celorlalți care aveau în continuare de ce să râdă. A luat de bună părerea unor oameni care i-au ascuns adevărul pentru că nu voiau să o supere și a continuat să fie penibilă în vestimentație.

Ce vreau să înțelegem de aici? Atunci când primești o critică, oricât de dură ar fi, încearcă să îndrepți greșelile care ți se reproșează. S-ar putea să nu ai decât de câștigat. Am mai spus și altă dată, dacă cineva îți spune, pe bună dreptate, că îți pute gura, ești grasă sau că nu te pricepi la ceea ce faci, nu trebuie să te simți jignită ci doar să încerci să accepți o parte din acel adevăr și să-l corectezi.

Contează mult și modul în care-ți exprimi opinia și recunosc că eu, în cazul de mai sus, nu am fost tocmai subtil ci mai mult direct, dar prefer să-ți spun adevărul, chiar dacă te doare, decât să te las să perpetuezi în prostie.