Ce tipuri de motocoase de umar se potrivesc activitatii noastre?

Motocoasele au inceput sa fie preferate pentru spatiile mici si numai, un factor determinant fiind faptul ca sunt mult mai accesibile ca si pret comparativ cu perioada trecuta.

Exista numeroase modele, de la cele pe benzina, la acumultaor sau electrica, cele destinate suprafetelor mari sau special concepute pentru gazon, motocoase de umar si multe altele.

O motocoasa de umar este alegerea potrivita pentru nevoile dumneavoastra, este usor de manevrat si intretinut, iar pretul este mult mai avanatajos in comparatie cu o masina de tuns iarba.

Este utila pentru suprafetele de 500 mp, o unealta tocmai buna pentru a face curatenie in gradina ta. O astfel de motocoasa  o puteti vedea aici sau mai jos, in video. O astfel de motocoasa inlocuieste forma traditionala de cosire a fanului pe care cu siguranta o stim cu totii, si datorita manerului pentru umar, aceasta face utilizarea ei mult mai usoara, greutatea este foarte mica, iar cei de la Ruris cu siguranta au luat in considerare toate aspectele necesare atunci cand au lansat acest model.

Exista mai multe tipuri de motocoase de umar, cele de tip hobby care sunt destinate gradinilor cu spatiul de maxim 500mp, cele semi-profesionale si profesionale cu ajutorul carora poti cosii o suprafata de pana la 10000 mp.

Motocoasa de umar hobby, este folosita sub aceasta sintagma datorita aspectului ei si al greutatii, ideala pentru spatiile inguste greu de accesat, poate fi folosita la stilizarea pomilor din gradina ta, consuma foarte putin si nu scoate atat de mult zgomot in comparatie cu altele.

Cand vine vorba insa de o motocoasa semi-profesionala, lucrurile stau putin altfel deoarece sunt special concepute pentru a fi folosite pe suprafete destul de mari, intr-adevar sunt mai grele decat cele de tip hobby insa daca ai o gradina mai mare de cosit, atunci una semi-profesionala poate fi alegerea buna, mai ales ca sunt fiabile si au o utilizare indelungata.

Am ajuns in cele din urma la motocoasele profesionale. Aceste sunt destinate  in prima faza celor care se ocupa zi de zi cu gradinaritul sau cositul pentru ca poate fi folosit la capt, pe un teren mai mare, au motoare foarte puternice. De obicei vin la pachet cu diverse accesorii care te vor ajuta in munca ta, putand fi solosita pe orice tip de suprafata.

Atunci cand alegi sa achizitionezi o motocoasa, trebuie sa ai in vedere suprafata, puterea motorului, costul de intretinere si nu numai. Pentru a prelungi durata de functionare a motocoasei trebuie sa fii atent la calitatea uleiului si a combustibilului pe care il folosesti, important este sa respecti ce iti recomanda producatorul la achizitionare.

Trebuie sa ai grija ca atunci cand o folosesti sa nu existe pietre sau alte metale care pot motocoasa atunci cand o pui in functiune, filtrul de  aer trebuie verificat la o perioada de timp. Datorita hamului pentru umar, iti poti aseza motocoasa in functie de ialtimea ta, important  este ca folosirea ei sa fie cat mai comod pentru tine, si astfel reusesti sa eviti accidentele.