6 motive pentru parul tau este gras

Parul gros, subtire si gras poate fi vizat de excesul de sebum, dar aceasta problema poate fi depasita cu usurinta daca identificati mai intai ce ar putea cauza acest lucru. Un pic de grasime poate fi utila, deoarece hidrateaza natural scalpul. Dar prea multa grasime diminueaza volumul parului, facandu-l sa para plat si lipsit de viata.

Deci ce e vina? Sa aruncam o privire!

Va spalati parul prea des
Samponarea parului tau poate saraci scalpul de uleiurile sale naturale, ceea ce il face sa produca si mai multe uleiuri in incercarea de a le inlocui pe cele pe care le spalati, moment in care parul devine gras. Este un ciclu greu de rupt, dar incercati sa reduceti treptat spalarea parului la cel putin o zi sau cel putin 2-3 ori pe saptamana.

Va atingeti parul prea des
Atunci cand va rasuciti suvitele de par, transferati murdaria si uleiurile de la varful degetelor pe parul dumneavoastra, ceea ce contribuie la acumularea de grasimi. Asa ca opriti-va din acest obicei!

Peria ta de par este murdara
Peria dumneavoastra de par ar putea sa contina tot felul de reziduuri. Daca peria de par este incarcata, tot continutul va fi transferat pe par si pe scalp, ceea ce face parul sa se simta murdar si… gras.

Folosesti samponul gresit
Parul fiecaruia este diferit si necesita un echilibru diferit de ingrediente pentru a arata si a simti cel mai bine, deci daca utilizati produse gresite, acest lucru va poate irita pielea capului. Este, de asemenea, o idee buna sa utilizati un sampon purificator o data pe saptamana, deoarece va curata cu usurinta tot ce se afla intre firele de par.

Menstruatia
Stiati ca fluctuatiile hormonale pot determina glandele sa aiba o activitate accelerata? Ca rezultat, scalpul se poate simti mai murdar decat in mod normal. Utilizarea unui sampon cu acid salicilic va poate ajuta sa eliminati excesul de ulei de pe pielea capului in aceste momente.

Folositi prea mult instrumentele fierbinti
Utilizarea instrumentelor de styling pe baza de caldura rezulta in mod automat in parul uscat, insa destul de amuzant, acest lucru poate contribui, de fapt, la obtinerea parului gras pe termen lung. Scalpul tau va secreta mai mult sebum pentru a satisface conditia de uscare, ducand la o productie anormala de ulei care, in mod inevitabil, face ca parul sa arate si sa se simta gras.