6 sfaturi pentru tine ca sa iti protejezi cainele

1. Crema de soare: in timp ce va acoperiti cu crema de soare, nu uitati sa vorbiti cu medicul veterinar despre crema de soare pentru patrupedul dvs., mai ales daca acestea are pigmentul alb sau parul scurt, deoarece este predispus sa se arda de la soare. Acordati o atentie deosebita varfurilor urechilor si varfului nasului.

 

2. Uita-te dupa umbra: d9aca este lasat singur afara, asigura-te ca patrupedul tau. are undeva departe de soare. Amintiti-va, soarele se misca pe tot parcursul zilei, astfel incat sa nu-i lasati legati fara optiune de racire.

 

3. Apa: luati o multime de apa cu dvs. si un bol de calatorie, astfel incat caninul sa se poata bucura de o bautura draguta cand este necesar.

4. Plimbarile pentru seara: evitati plimabrile in cea mai fierbinte parte a zilei si evitati trotuarele. Cainii transpira prin tampoanele piciorului astfel incat cu cat stau mai mult pe podea fierbinte, cu atat mai repede se pot raci.

 

5. Fa-i baie: La fel ca noi, animalul dvs. de companie are nevoie e o baie dupa o zi calduroasa.

 

6. Cunoaste semnele: daca prietenul dvs. cu patru picioare pare carespira greu, are ochi rosii sau ,pare slabit sau se prabuseste, utilizati un prosop umed, rece sau cu gheata pentru a reduce temperatura corpului si suna imediat veterniarul.