Zaharul si modul de a il inlocui

NU TAIATI DEFINITIV ZAHARUL DIN ALIMENTATIE

Daca doriti sa taiati in totalitate zaharul din dieta dvs., apoi sa va REINTOARCETI INCET LA EL, este nerealist sa nu mai consumati deloc zaharul si sa fiti capabili sa va mentineti pe termen lung.

MAI PUTIN ZAHAR SI MAI MULTA AROMA

Concentrati-va pe aromatizarea alimentelor cu ierburi, mirodenii si coaja de lamaie. Acest lucru va elimina necesitatea de a adauga zahar pentru a indulci alimentele, nu numai facand un gust mai bun, dar si facandu-l mai sanatos, deoarece beneficiile pentru sanatate pentru multe plante proaspete vor face minuni pentru sanatatea voastra. Daca aveti, de obicei, cafeaua indulcita cu sirop, incercati sa utilizati extract de vanilie sau presarati scortisoara, nucsoara sau ghimbir pe partea superioara si amestecati – veti crea acelasi gust dulce fara calorii!

IUBESTI SA FACI DESERTURI

Daca ati reusit sa urmati sfaturile de mai sus pentru a reduce aportul de zahar, atunci trebuie sa va amintiti sa va bucurati de deserturile dvs. atunci cand doriti sa va bucurati de unul. Cheia aici este de a evita risipirea alocarii zilnice a zaharului pe alimentele pe care le puteti reduce, adica ketchup, maioneza, sosuri de paste etc si, in schimb, faceti alternative delicioase de casa.