Fazele menopauzei

In primul rand, exista o mare confuzie cu privire la diferenta dintre premenopauza, peri-menopauza, menopauza sau postmenopauza.

Premenopauza este momentul in care inca mai aveti perioade si, desi este posibil sa aveti unele modificari hormonale, acestea pot sa nu fie remarcabile inca.

Peri-menopauza este momentul in care inca mai aveti perioade, dar incepeti sa prezentati simptome de menopauza, cum ar fi bufeuri, modificari ale dispozitiei sau modificari ale ciclului menstrual. Aceasta perioada de tranzitie poate dura pana la 10 ani. De obicei incepe in anii 40, dar uneori mai devreme.

Menopauza incepe oficial dupa ce nu ati avut o perioada de 12 luni. A doua zi dupa ultima perioada marcheaza menopauza. Varsta medie pentru o femeie din Marea Britanie de a incepe menopauza este de 51 de ani.

Post-menopauza se refera la anii care urmeaza menopauzei, incepand cu 12 luni dupa ultima perioada, cand simptomele incep sa inceteze. Este un pic derutant, dar ia in considerare menopauza ca un moment in timp si post-menopauza ca fiind timpul care urmeaza.