Comparandu-ma cu altii

„Motivul pentru care ne luptam cu insecuritatea este pentru ca comparam spatele scenei cu tamburul cel mai puternic al tuturor celorlalti.” – Steven Furtick

Este de fapt adevarat. De obicei, ne comparam cu altii atunci cand ceva nu merge bine. Incepem imediat sa ne vedem dezavantajele si sa ne comparam cu cat de reusiti sunt ceilalti, chiar daca succesul este ceea ce ei arata a fi si nu ceea ce sunt cu adevarat.

Exact asta am facut – sa ma simt rau cand altii ar face mai bine decat mine sau sa ma construiesc atunci cand altii vor esua.

Dar comparatia, in general, este gresita, deoarece intotdeauna va fi cineva in fata ta, precum si cineva care face mai rau decat tine. Compararea cu ceilalti devine autodistructiva, deoarece nu aduce nicio valoare. Daca te compari cu ceilalti, nu vei avea timp sa te preocupe de tine si de fericirea ta adevarata.

Deci, atunci cand va simtiti bine cu ceea ce ati facut, bucurati-va – nu aveti nevoie de creditul altora pentru a va confirma realizarile. Si cand te simti jos, inveseleste-te si ia-o ca lectie pe care nu o vei repeta data viitoare. Nu uitati ca realizarile si esecurile dvs. va apartin doar dvs.

Sfat rapid # 1
Dupa cum arata cercetarile, oamenii sunt mult mai susceptibili sa manifeste emotii pozitive decat cele negative. Asa ca data viitoare incepeti sa va comparati cu altcineva, amintiti-va ca perceptia dvs. despre ceilalti este probabil sa fie eronata.

Asa ca fa-ti timp pentru a te concentra asupra ta si a fericirii tale. Faceti din ea o prioritate.