Vorbe negative aduse la propria persoana

Va ganditi mai mult la rezultatele negative, decat la cele pozitive? Sau sa te pregatesti pentru esec, chiar daca totul merge bine? Sau sa te invinovatesti pentru orice posibila abandonare?

Daca raspunsul este da la cel putin una dintre aceste intrebari, atunci exersati probabil gandirea negativa.

Vreau doar sa fiu fericit, perioada! Dar n-am avut niciun indiciu ca am ramas blocat in negativitate pana cand mi-am dat seama ca am avut ganduri pozitive odata intr-o luna albastra. Mi-a intunecat destul de mult judecata, a indepartat o multime de oameni si, cel mai important, a neutralizat toata pozitivitatea pe care ar trebui sa o experimenteze in viata.

Cine vrea cu adevarat sa stea in jurul cuiva care este negativ tot timpul? Banuiesc ca nimeni. Dar nu se poate scapa de acest obicei toxic pana cand nu recunosc de fapt ca este vicios. Din fericire, exista o cale de iesire.

Primul lucru care m-a ajutat sa ma eliberez de gandurile negative a fost meditatia. Am petrecut 20 de minute in fiecare dimineata sa meditez. Aparent, creierul nostru este atat de plin de ganduri diferite, incat le alege pe cele negative, deoarece se dovedesc a fi cel mai usor de retinut (este asa-numita „prejudecata negativa”). Asadar, pentru ca mintea mea sa aiba loc pentru pozitivitate, trebuia sa scap de gandurile negative daca vreau sa fiu fericit.

Al doilea lucru pe care l-am facut a fost sa recunosc pentru mine ca merita pozitivitate. Ceea ce m-a ajutat sa fac acest lucru a fost sa-mi cuprind fortele si sa ma folosesc de ceea ce eram bun. Studiile au aratat ca atunci cand oamenii isi imbratiseaza trasaturile de top, devin mai siguri de sine, au o mai mare incredere de sine si sunt de obicei mai fericiti si mai multumiti de viata.

Cand am facut acest lucru, gandirea pozitiva a devenit fireasca. Cand stim la ce suntem buni, credem in mai multe oportunitati. Si chiar daca esuam la ceva, avem incredere ca este dintr-un motiv bun si ca ne va face doar mai puternici.

Sfat rapid # 2
Pentru ca gandirea pozitiva sa functioneze, de fiecare data cand identificati ganduri negative, incercati sa utilizati afirmatii pozitive si vizualizare pozitiva. In loc sa spui „Sunt un pierzator total”, incercati „Voi merge mai bine data viitoare.” Imaginarea unui rezultat bun ne ajuta sa intelegem ca este mai mult decat realizabil.

Asa ca concentrati-va gandurile pe lucruri bune care se pot intampla si luati o decizie constienta sa nu va faceti griji.