Indepartarea de persoanele toxice – Partea a II-a

Acestia au fost oamenii care au meritat timpul meu, energia si dragostea mea. De fapt mi-a sporit motivatia si am inceput sa ma simt mai fericit si mai energizat.

Aceeasi „eliminare” s-a intamplat si cu dependenta mea toxica de telefon. Mi-as petrece ore intregi defiland jurnalul de stiri pe Facebook sau urmarind povesti pe Instagram de necunoscuti pana cand am realizat ca imi pierd timpul.

Cu totii avem nevoie de distragere, dar atunci cand ne raneste productivitatea si nu aduce valoare decat frustrare si oboseala, ar trebui indepartat din rutina noastra. In cazul meu, distragerea mea s-a transformat intr-o sursa de stres inutila.

Asa ca am facut o lista cu toate celelalte distrageri care mi-au intrat in cale si m-am intrebat de ce am permis acele lucruri sa ma distraga. Nu am avut niciun raspuns serios la majoritatea intrebarilor mele. Si m-a facut sa devin constient de tot timpul pretios pe care il puteam petrece singura in loc de nenumarate lucruri inadecvate pe care le faceam.

La inceput, a fost cam greu sa scapi de toate aceste mici distrageri. Dar cand le-am analizat, de fapt, m-a ajutat sa devin constient de modul in care m-am comportat si am folosit timpul meu. Asadar, sa le dam drumul a devenit necesar.

Sfat rapid # 3
S-ar putea sa va fie frica sa dati drumul oamenilor si lucruri inutile, temandu-va sa ramaneti singuri si plictisiti. Dar cand te scapi de obiceiurile si relatiile toxice, iti faci loc pentru lucruri mai bune si oameni care vor veni.

Asadar, nu va temeti sa lasati unele lucruri sa mearga. Inconjoara-te de oameni si evenimente pozitive. Te va incuraja doar sa imbratisezi mai multa fericire.