In urmarirea mintii

In psihologie, aceste apasatoare de butoane sunt cunoscute sub numele de „declansatoare”. In mod obisnuit, acestea sunt lucrurile marunte: sosetele murdare ale partenerului tau pe podea, o chelnerita infioratoare sau un coleg sloppy. Oricare ar fi al tau, ei fac doar ceea ce sugereaza numele lor – iti declanseaza frustrarea interioara.

Declansatorii nerabdarii sunt diferiti la noi toti, dar intotdeauna ne prelungesc frustrarea spre viitor sau o urmarim in trecut. Ca un copil nervos, incepeti sa va intrebati „cat de mult voi astepta pana cand in sfarsit voi obtine ceea ce vreau” (viitor). In alte cazuri, realitatea neobservanta se repeta si te gasesti din nou spunand „asta mi se intampla intotdeauna” (trecut).

In alte cazuri, realitatea neobservanta se repeta si te gasesti din nou spunand „asta mi se intampla intotdeauna” (trecut).

Iata cel mai simplu remediu pentru nerabdare: ramanerea in prezent. Este ceea ce numim mindfulness si il definim ca o „stare mentala obtinuta prin concentrarea constientizarii unuia asupra momentului prezent, recunoscand si acceptand calm sentimentele, gandurile si senzatiile corporale”.